dilluns, 28 de juliol del 2008

El govern d'Altafulla esquitxat pel transfuguisme

Tramitada per unanimitat la petició per declarar trànsfuga Jano Francino i també a Gené per haver-lo nomenat

La comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme formada per tots els grups parlamentaris i presidida per la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, ha acordat per unanimitat aquest dilluns 28 de juliol tramitar a la comissió d'experts la declaració de Jano Francino com a trànsfuga així com incloure l'alcalde d'Altafulla, Josep Maria Gené en aquesta declaració per haver inclòs en el seu govern un trànsfuga incomplint el compromís del pacte antitransfuguisme signat per tots els grups parlamentaris. La petició ha estat defensada per la responsable de política municipal d'Izquierda Unida, Montserrat Muñoz, que ha qualificat de trànsfuga a Francino per haver-se quedat l'acte de regidor i els càrrecs de govern obtinguts per Alternativa Baix Gaià (ABG) i debilitar el govern d'ABG-CIU-ERC que va ser derrocat per una moció de censura tres setmanes després, obtenint Francino com a premi un nou càrrec en el govern de Gené. A excepció del PSOE tots els partits, inclòs el Partit Popular, han estat d'acord en declarar trànsfugues a Francino i Gené. Una declaració que requeria unanimitat. Ara serà la comissió d'experts formada per personalitats independents que abans de finalitzar l'any emetrà el seu dictamen definitiu que només necessita majoria per aquesta declaració política de transfuguisme que també inclourà a Gené instant-lo a excloure Francino de l'equip de govern sota l'amenaça de poder ser expulsat del seu partit.
CiU, ERC i ICV-EUiA han signat també la petició de transfuguisme que ha rebut el suport del PP, Coalició Canaria, BNG, UPyD, UV, PAR i NA-BAI entre altres.
Un resultat molt positiu per recuperar l’ètica de la política que és tacada per personatges com Francino que fan un ús partidista de la decisió de la ciutadania en les urnes.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Increïble: llegit a la web del ministeri d’administracions públiques / MAP.ES: “Otros cuatro casos han sido remitidos a la Comisión de Expertos Independientes del Pacto Antitransfugismo: “ Altafulla (Tarragona): IU denuncia la vulneración por el PSC, PP, AUPA, Ideal i Pau del pacto contra el transfuguismo ante la moción de censura contra el Alcalde de ABG-EPM, que es votada por los concejales de PSC. Ideal, Aupa i Pau, de manera que la Alcaldía pasa a uno de los ediles del PSC. De acuerdo con la denuncia, esta moció sale adelante con la abstención de un concejal no adscrito de ABG-EPM que es nombrado concejal de turismo”.
Anem a pams: resulta que el passat dilluns, presidida per la ministra del ram, Elena Salgado, es va reunir a la seu del ministeri la Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguisme.
S’hi van presentar 17 denúncies: 11 del PSOE (pels casos als ajuntaments del Puig i Dènia a València, de Ruidarenes i Calonge a Girona, com els més pròxims), 2 del PP (a Elx i Silla), 2 de Coalición Canària (a dos ajuntaments de Tenerife), 1 per CiU (per la moció de censura a Les Franqueses) i el “cas a Altafulla”.. presentat per un partit tan arrelat a Catalunya com Izquierda Unida – ep, el partidet de Jordi Miralles, amb coalició amb IC de Saura, del qual Fèlix Alonso n’és el número dos; d’EuiA a Catalunya. Malastrugances del destí…: Altafulla, famosa al ministeri de Madrid corresponent, per l’obcecació d’un polític professional lluitant pel seu migrat territori electoral… Al centre de primera fila del públic, el dia de la moció de censura, la presidien el tàndem de peixos grossos d’EuiA, que havien arribat en cotxe oficial.

De les 17, fins a 10 són declarats com a casos de transfuguisme: amb “trànsfugues” i “beneficiaris de la conducta trànsfuga”. Als ajuntaments catalans, amb les actuacions següents:
- a Les Franqueses, el trànsfuga és el regidor del PP que trenca la disciplina del seu partit i els beneficiaris l’alcalde del PSC-PSOE i els regidors socialistes i els d’ERC. Van presentar la moció tots els regidors de PSC, ERC i PP contra l’alcalde de CiU, coalició que va presentar la denúncia.
- a Ruidarenes, el trànsfuga és un regidor del PSC i els beneficiaris l’alcalde i regidors de CiU. Recordem que els propis socialistes van denunciar el cas, ja que afavoria el seu rival nacional CiU.
Tres canvis de govern van quedar sobre la taula, reclamant informació complementària dels partits: Elx, i un poble de Huelva i un d’Ourense.
Altafulla, al costat de la gironina Calonge, Mongíbar de Jaén i Firgas de Las Palmas, pertany al reduït paquet dels desacords a la Comissió de Seguiment que dictaminarà, a finals d’any! la Comissió d’experts.
Potser que en coneguem els detalls, per comparar-los amb la dinàmica altafullenca; on els regidors de cinc grups (els dos del PSC i la del PPC, en perfecta acord i harmonia amb les seves organitzacions), tres d’ells d’estricta obediència altafullenca, van aplegar-se per signar i votar una moció de censura, que certament va tirar endavant pels seus acords i vots afirmatius i no per l’abstenció i posterior incorporació al govern de Jano Francino.
A Calonge, el PSC és perjudicat i presenta el cas: li fan perdre l’alcaldia, pactada amb dos grups independents, dos regidors dels seus, descaradament trànsfugues doncs, que han votar pel cap de llista de CIU ( per cert de nom Jordi Solé… Casals) aliada amb ERC.
A Firgas, l’alcalde del PSOE és succeït per un regidor expulsat de Nueva Canària, amb els vots del PP ( denunciat pel PSOE) i dos grups més.
A Mengíbar, el PSOE és defenestrat del govern també amb nou alcalde un únic regidor de grup, el d’IU desautoritzat per la seva pròpia organització, amb novament la complicitat del PP; és clar, denunciada pel PSOE.

La definitiva i decisiva Comissió d’experts dictaminà el dilluns els 5 casos que va rebre de la reunió de partits del 17 de desembre: només en un no hi troben transfuguisme: al poble de Jaén, Santiago-Pontones: mercès a l’abstenció d’un regidor del PP, que trenca el govern pactat pel seu partit amb altres formacions, accedeixen a l’alcaldia els socialistes. Clavadet d’Altafulla?
Vet ací, els casos tan variadets, de transfuguisme decidit pels Experts, al cap de mig any: a Cangas de Narcea, tots els regidors d’IU i del PP, tot el govern en pes, perquè els d’IU van trencar el pacte establert per la seva organització amb el PSOE, assolint l’alcaldia amb els vots dels regidors del PP.
A Chiclana, novament trànsfugues d’IU ( la que ha de “netejar” Altafulla…) per incomplir el pacte de suport oficial d’IU al PSOE andalús en fer alcalde al cap de llista del PP ( també declarat trànsfuga) amb el suport també de PA i PSA.
Al Puerto de santa María, vet ací que (somni tergiversador de Francesc Farré) són considerats trànsfugues l’únic alcalde, del PP, que obté la definitiva tranquil·litat de la majoria absoluta mercès a un regidor (trànsfuga) de Independientes Portuenses, que s’hi donà de baixa, es convertí en no adscrit i entrà al govern del PP+PA, fins llavors amb majoria simple!, com a segon tinent d’alcalde amb àmplies competències. A Altafulla, Jano Francino, el no adscrit que s’ha donat de baixa d’ABG, es suma al govern d’un alcalde de majoria absoluta en una moció de censura sense ell i perd competències i remuneració.
A la granadina Castril, només és declarat trànsfuga l’alcalde del PSOE, només ell, ja que passa de governar en minoria com a cap de llista més votada a tenir la majoria amb el suport de l’únic regidor del PP que s’integra al govern. A Altafulla, Gené, ja tenia majoria abans de l’entrada de Jano.
Esperem, vistos els antecedents comparats, que a finals d’any Altafullña s’afegeixi a la llista de les 30 mocions de censura d’aquesta vuitena legislatura municipal sense màcula de transfuguisme (com les catalanes Cabrera de Noia, Cabrils, La Garriga, Ullastrell, Bellmunt d’Urgell, Roda de Berà).
Ara, a esperar fins final d’any, i a seguir aguantant el Full de Baix Gaià i la pressió mediàtica de l’obsedit ex “jo com Alcalde” Francesc Farré.
Això sí, des d’ara ja sabem que tant d’assemblearisme predicat per ABG amagava la careta de llista blanca d’EiA. El seu màxim dirigent Jordi Miralles ha esdevingut el màxim protagonista de les notícies de la política municipal a la premsa posterior a la reunió de dilluns al MAP.
Si al final del Ple de setembre vaig haver de recordar que a Altafulla governava el Ple i no l’Assemblea de Baix Gaià, ara caldrà advertir que a Altafulla mana el Ple i no EiA – ni fins i tot una Comissió d’Experts.

Anònim ha dit...

http://altafullaconfidencial.blogspot.com/2008/08/normal-0-21-false-false-false-es-x-none.html

Anònim ha dit...

Degut als constants atacs a la meva persona per part de un sector molt determinat d´ ABG Altafulla, i donat que s´está faltant constantment a la veritat i manipulant informació, us he volgut adreçar aquesta carta.
Es parla del transfuguisme com tema estrella, quan en realitat deuríem de parlar d’Altafulla, però per fer únicament cinc cèntims de tot plegat, independentment de lo que dictamini la comissió d´ experts a finals d´ any, hi han unes quantes coses que voldria puntualitzar.
En el moment que el Fèlix Alonso i el Francesc Farré em van demanar que integrés las seves llistes, ho vaig fer com a independent, i mai sota ICV o EUiA,
La meva sortida de ABG Altafulla va venir determinada per molts fets, però el detonant va ser veure com es negociava amb una formació política la seva entrada al Ajuntament, i d´ aquesta forma fer possible la sortida del govern o be de ERC, o be de la meva persona.
Tal i com ja he explicat en diverses ocasions, vaig sentir-me enganyat, i frustrat amb una política municipal totalment inexistent, no obstant, no entraré al drap de moment amb mes detalls, ja que no fa falta mes crispacions ni males maneres com malauradament vam veure tots al últim ple, i motivat un altre cop pels comentaris dels membres de ABG.
El cas d’Altafulla arriba a la comissió d´experts, només després de que la comissió de transfuguisme no hagi obtingut un acord en las seves postures, si hi hagués unanimitat com diuen, la comissió ja hagués dictaminat en un sentit o un altre...
No obstant, hi han tres fets clars en aquest assumpte, ni jo vaig signar la moció de censura, ni la vaig votar a favor, ni el meu vot va ser clau per donar majoria a lo que ara es govern, ja que el antic format per ABG-CIU-ERC, ja estava en minoria de 6 contra 5 regidors.
Tampoc he tingut cap premi de ningú com insinuen; em va demanar portar turisme per la meva trajectòria professional dintre d´ aquesta matèria, i així ho vaig fer.
Considero que qualsevol que es presenta com a regidor al Ajuntament d’Altafulla té el deure de treballar pel poble si així li demanen, Altafulla i Turisme es un binomi que porto molt dintre meu, visc al poble des de el 8 anys, i visc professionalment del turisme fa gairebé 20 anys.
Vaig entrar a la política municipal sense cap carnet de militant de Alternativa baix Gaià, ni molt menys de Esquerra Unida alternativa (EUiA), ni ICV. Es curiós veure las calumnies que fan ús fruit de la seva ràbia per perdre una alcaldia que haguessin mantingut, només amb una mica menys de arrogància, i una mica mes capacitat de negociació.
També es curiós veure com han fet que votar ABG Altafulla sigui igual que votar el comunisme mes dur de Esquerra Unida, i això al segle XXI, en plena globalització social i tecnològica.
Ahir el diari de Tarragona treia unes declaracions del EUiA (Esquerra unida i alternativa), on es desmarquen totalment d´ un regidor de ABG a Torredembarra per el cas de las seves desafortunades declaracions i nefasta vinyeta sobre Extremadura, al dir textualment: “aquest regidor no es militant d´EUiA ja que es regidor de Torredembarra per ABG com independent”,... com quedem Srs, per lo que els interessa si, i per lo que no interessa no tenen res a veure amb ABG?.... crec que sobren els comentaris....
Deixant de banda las males arts dels nostres amics d´ ABG, no entraré com pretenen al debat de crispació ni desqualificacions, tinc molt mes respecte pels vilatans d’Altafulla de lo ells tindran mai, i per lo tant, continuaré treballant com a regidor electe dintre d´ un consistori que, malgrat lo que ells voldrien, esta donant finalment la estabilitat que necessitava Altafulla.
Atentament,

Alejandro Francino
Regidor Turisme Ajuntament d’Altafulla