dijous, 23 d’octubre del 2008

Canvi de cromos en "tiempos revueltos" entre CIU i AUPA

El regidor de Convergència i Unió acaba de protagonitzar un nou capítol del sainet en que s’està convertint la vida política d’Altafulla i que provoca que la gent pugui estar farta dels seus representants que entren, surten, pacten i censuren sense cap mirament ni de preocupar-se que en pensen els seus votants que d’aquí tres anys poden tenir més motius per quedar-se a casa enlloc d’anar a les urnes. Una persona que formava part d’un govern democràtic que va patir la primera moció de censura de la història d’Altafulla per convertir en alcalde a una altra persona que mai ha guanyat unes eleccions, ara torna a un govern que deixa la regidora que amb els seus dubtes va dir al març un dia sí, un altre no, i un altre sí firmo la moció per derrocar un govern substituït per un altre que ara tampoc serveix. Menys mal que l’actual alcalde assegura que l’estabilitat política a l’ajuntament està garantida.
Volem entendre que el nou regidor del govern no es del tot conscient de la passa que ha fet. Ell mateix va signar la petició per iniciar els tràmits que permetin declarar trànsfuga a la persona que es va quedar amb l’acta d’ABG i apel·lant al pacte antitransfuguisme que rebutja compartir govern amb trànsfugues. I fa menys d’un mes va votar en contra del Pla Financer del govern Gené i en el darrer ple va votar a favor de l’increment de totes les ordenances canviant el seu vot negatiu en 13 taxes i impostos que llavors rebutjava i que ara aprova el seu fort augment com el de la brossa, la llar d’infants o de l’ escola de música. I en l’altre banda de la balança el partit que ha ostentat l’alcaldia, en un període on té el seu origen la crisi econòmica actual i en el qual no es va fer res per evitar una revisió cadastral discriminatòria, ni es va actualitzar les taxes, ni tampoc es va canviar la qualificació del terreny de l’Hotel de la Via Augusta en vuit anys que va estar al govern, ara passa a l’oposició denunciant tot això. Serà per regenerar-se en el populisme?
Esperem que la ciutadania prengui bona nota de les conseqüències que suposa votar fins a vuit llistes que han configurat un ajuntament amb un alt risc d’ingovernabilitat per ser el més fragmentat de tot Catalunya.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Francesc, has parlat amb algú d'Unió?. Creus que també estan d'acord amb el que ha fet l'Spuch?. No crec que la regidora a l'anterior legislatura hagués donat aquest pas. Ella tenia les coses molt més clares. Si encara estès a l'Ajuntament les coses haguessin anat molt millor. No creus?

Anònim ha dit...

Possiblement el Francesc té raó, de totes maneres al comentari anterior dir una sola cosa: l'Olga no hi és perque no va poder? (en aquest cas potser tindria raó) o perque no va voler? (en aquest segon cas el comentari sobra).

Salut.

Anònim ha dit...

bon comencament