dijous, 18 de desembre del 2008

Fonxo odia tot el que sona a participació

Carta oberta adreçada a l'alcalde Josep Maria Gené,


Josep Maria,

Et transmeto la queixa del meu grup municipal, ABG-EPM, que qualifica de greu atemptat a la democràcia municipal la reacció violenta del regidor d'hisenda i membre de PAU per haver arrencat reiteradament un panell informatiu inclòs en la mostra que el Consell de Participació Ciutadana exposa des del passat dissabte en el vestíbul de l’ajuntament. El fet ja de per sí greu, és encara més recriminable donat que el Consell de Participació Ciutadana és presidit per la persona de l'alcalde i havies autoritzat la cessió de l’espai del consistori per l’exposició. A més el panell arrancat contenia uns cartells explicatius amb dades públiques municipals dels pressupostos de 2009.

El regidor d’hisenda després d’arrancar els documents va enganxar una carta amb el segell de l'ajuntament assegurant que “per imperatiu legal” es veia obligat a retirar els documents, exercint una censura i un autoritarisme propi de règims gens democràtics.

No és de rebut la resignació que aquest regidor ens tingui acostumats a les seves sortides de to i ofensa a totes aquelles persones que gosen contradir les seves opinions. Exemple d'això és el to de menyspreu de les seves declaracions en les que diu que “els nens de P-5 ho farien millor que els membres del Consell de Participació".

Una ingerència des de l’equip de govern en aquest organisme que va ser aprovat pel ple de l’ajuntament seria inadmissible així com que hagués de passar una censura prèvia ni pogués demanar l’opinió de la gent si el que es pretén es fomentar la participació.

En conseqüència et demano en nom d’ABG que com alcalde evitis espectacles lamentables d’aquest tipus que afecten la imatge del municipi i de l’equip de govern que presideixes, i creiem que el millor que podries fer es exigir disculpes d’aquest regidor envers els membres del Consell i apartar del teu equip de govern a qui trepitja en nom de l’ajuntament el dret constitucional a la llibertat d'expressió i utilitza el seu càrrec per difamar als ciutadans d'Altafulla. D’altra banda també expresso la meva queixa per les afirmacions que realitza el senyor Blanch quan diu que darrera del Consell està ABG quan es tracta d’un organisme plural, ciutadà i al marge de les formacions polítiques.



Altafulla, 18 de desembre de 2008