divendres, 27 d’abril del 2007

A UN MES PEL 27-M TOTES ESTAN JA PRESENTADES

Justament avui queda només un mes per les eleccions municipals. He estat a la presentació de la candidatura del Partit Popular i, a excepció d'ERC que va fer la presentació comarcal però no encara la d'Altafulla, totes les candidatures ja s'han donat a conèixer. ABG hem estat la única candidatura que hem anat a totes les presentacions. Seguim en la nostra línia del que creiem ha de ser la normalitat democràtica. La confrontació d'idees però la cordialitat en el tracte. Nosaltres aspirem a governar i ho farem pel conjunt de la població no només pels nostres votants. Els que no ens votin tenen tot el dret a reclamar el millor govern municipal possible i aquesta és la nostra responsabilitat. Per això fem propostes en positiu i ens allunyem de les desqualificacions. Avui un alt dirigent del PP mostrava la seva estranyesa, però celebrant que Altafulla sigui una excepció, pel fet que fins a 4 caps de llista d'altres formacions estesin presents a l'acte dels populars. Crec que la ciutadania ens vota per que ens posem d'acord per tirar endavant una gestió el més eficaç possible no per que ens barallem. I en aquestes eleccions sembla que serà quasi impossible que una sola força pugui obtenir majoria absoluta i caldrà per tant un necessari i positiu diàleg per governar en coalició.

Dilluns el BOP publicarà la proclamació de les llistes. A Altafulla seran 8, dues més que al 2003, per a 11 regiduries. Un total de 117 persones han volgut donar la cara per assumir el repte d'exposar idees al llarg de 15 dies per intentar entrar a l'ajuntament. Són 76 homes i 41 dones entre titulars i suplents. ABG aportem poca presencia de dones entre els 11 titulars, però 1 està en llocs de sortida i en el conjunt de 21 candidats alternatius n'hi ha 9 dones, el 42% del total, el percentatge més alt juntament amb AUPA. Possiblement el futur ajuntament tingui una presencia més alta de dones, ja que 7 estan entre els 3 primers de 6 de les 8 llistes i actualment només hi ha 3 dones regidores. És una passa important però que cal anar més enllà ja que les politiques de gènere no es garanetixen només per la presencia de dones sinò amb el compromís d'impulsar polítiques transversals, pressupostos de gènere, accions, fomentar la participació i la realització d'un pla d'igualtat.

2 comentaris:

el poder de les idees ha dit...

Será divertit, com més serem, més riurem.
Es molt maco de vore que la gent s'implica..., a banda del que ja se sap de la erotica del poder, sembla una mostra de maduressa politica que un porcentatge tan alt de
Altafullencs vulguin dur la seua opinio als mecanismes democratics. JA esta be de queixar-se als bars i possar a parir a qui fa sense possar-se a la seua pell.

Alejandro Francino ha dit...

es important que totes les personas que han escollit la seva particpació a las eleccions a altafulla deixin els seus interesson privats de banda, i treballin per una altafulla per a tots. Ja es una mica estrany que en un ploble com a altafulla hi hagin 8 agrupacions diferents, desde las personas que treballen desde els partits te que ser una prioritat la cooperació i el diàleg no trasgressor, i si proactiu i constructiu.