dilluns, 18 de juny del 2007

Discurs Investidura

DISCURS INVESTIDURA 16-6-07

Benvinguts regidors regidores, alcalde i regidors sortint, director general, personal municipal....benvinguda ciutadania a aquesta sala de tots. En primer lloc vull felicitar a la resta de regidors i regidores que han sortit escollits, tots tenim el mateix dret a ser reconeguts com a representants d’una part de la població.
Però siguem conscient que encara que hem de representar a tots, no tothom ens han escollit, el 36 per cent del cens no ha votat i un 2 per cent ho ha fet en blanc, és a dir més d’una tercera part de la població d’Altafulla no ha dipositat la seva confiança en cap de nosaltres. És una dada que des d’aquesta alcaldia suposa una reflexió de preocupació i un repte per plantejar al llarg de la legislatura: escoltar la gent del perquè passa del consistori o si és un descontent de com l’administració local no respon als seus interessos. Per això ens volem platejar des del nou equip de govern com un dels principals objectius: incentivar la participació de la ciutadania, conèixer les causes del desinterès i comptar amb tothom, fer polítiques socials i de proximitat com correspon a un govern de progrés, crear consells de participació i la figura de regidors de barri. Si en la propera legislatura aconseguim que l’abstenció baixi del 36 per cent, en certa mesura podrem dir que haurem respost a una part important dels nostre repte com és el que la gent faci seu l’ajuntament. Com va dir fa 4 anys el llavors cap de llista d’ABG, Fèlix Alonso, més plaça i menys pou i que tot sigui més transparent.

L’electorat també ens ha marcat una fita complicada, governar amb el consistori més fragmentat del conjunt de Catalunya per nombre de regidors. Vuit candidatures per 11 regidors, tots amb la mateixa legitimitat, el missatge és clar, volen un canvi però que ens entenguem, que dialoguem que consensuem. Des del grup majoritari que he encapçalat hem volgut demostrar des del primer moment la voluntat de parlar amb tothom. Per un costat aconseguir un govern estable i fort que faci front als propers 4 anys amb un govern d’alternança amb el repte d’un nou govern després de 8 anys d’un altre alcalde. Quatre grups CIU, Plataforma Altafulla Unida, Esquerra Republicana i ABG que treballarem plegats, però en l’oposició altres 4 grups que també haurem d’intentar el consens en els grans temes pel futur d’Altafulla, en el que tothom podem estar d’acord, posar en marxa l’Institut, la cohesió, el desenvolupament sostenible, la millora del transport, dels serveis.....des del govern tindrem la ma estesa a l’oposició, especialment al PSC i AUPA que han estat governant aquests darrers 4 anys, aquest alcalde té la intenció de ser l’alcalde de tots.

Vull tenir un reconeixement als meus predecessors, des del primer fins al darrer, en Manel Ramon, al que desitjo un dia feliç quan és a punt de ser pare. Si bé en la controvèrsia política hem tingut les nostres lògiques discrepàncies com alcalde tindré sempre el respecte a les persones que han estat al front d’aquest consistori, també el reconeixement als regidors que han deixat avui el seu seient als 7 regidors nous. I com no podia ser d’una altra manera el reconeixement a la tasca del personal laboral i funcionari d’aquesta casa.
En aquesta legislatura es compliran 30 anys d’ajuntaments democràtics i caldrà fer també el reconeixement a tots aquells que han fet possible que un acte com el d’avui sigui un fet normal i democràtic cada 4 anys. També es compleixen 70 anys dels darrers alcaldes d’esquerres i republicans dels que m’honoro en assumir els seus valors, homes com Lluís Punsoda, Josep Pijuan, Lluís Maymó o Josep Salvat.

I en aquest moment també vull tenir un record especial pel meu pare que va estar en el naixement del PSUC i va passar per ERC. Estic segur, que amb la companyia de la meva mare i la meva germana, hagués estat aquí amb l’orgull de veure com el fill d’un mecànic tèxtil d’un barri obrer de Barcelona com la Verneda a Sant Martí de Provençals es convertia en alcalde d’Altafulla. Una vila en la qual vaig arribar fa 13 anys i que m’he après a estimar, com centenars d’homes i dones que l’han fet més gran, plural i rica culturalment al llarg d’aquests anys. També amb les persones transmetent uns valors d’honestedat, respecte, solidaritat i defensa de la justícia social de l’esquerra que m’han ensenyat des de petit els meus amics que son aquí, en les facultats d’història i periodisme, que he après en la meva feina del dia a dia en la radio pública, valors que també he après en l’intens treball dels que han estat regidors del meu grup com el Fèlix Alonso, el Robert Aceña i tot l’equip que han fet possible un dia com el d’avui.

Voldria que encetéssim aquesta etapa amb la il·lusió de fer feina per Altafulla, per la seva gent, per tothom, per les dones i pel jovent, per la gent gran i per les famílies, us prometo dedicació i esforç de l’equip de govern i d’aquest alcalde. I com deia Miquel Martí Pol “cap esforç no cau en terra estèril i només cal el seu temps per a esculpir-lo”.
Amics, amigues, gràcies a tothom per ser aquí. Que tinguem una bona legislatura.
Francesc Farré

17 comentaris:

Anònim ha dit...

MI PENSAMIENTO EN VOZ ALTA

Votaciones democráticas en Atafulla para la Alcaldía


Lo que el pueblo ha dicho en las urnas

1º ABG
2º PSC
3º AUPA
4º IDEAL
5º CIU
6º PP
7º PAU
8º ERC


Lo que ha querido ABG

1º ABG
2º CIU
3º PAU
4º ERC

En contra de lo que dice el pueblo,,, casi los tres últimos partido votados

NO ENTIENDO NADA DE NADA DE NADA

Me lo explican, tantos son los intereses ????????

Que los sepas Françesc En las próximas uno de los motivos para que no vaya a votar es precisamente este….. que hacéis lo que os conviene a vosotros y nunca al pueblo..

ANOTALO

Anònim ha dit...

per favor, llegeix el que s'esplica avans amb el tema pactes, potser aixi ho entendras.

Anònim ha dit...

Supongo, que te refieres a esto: “Després del fracàs de les negociacions amb el PSC per intentar formar un govern d'esquerres. L'ambició per tenir l'alcaldia a qualsevol preu ha fet colocar als socialistes d'Altafulla en l'intent de voler com a socis el PP, AUPA i IDEAL…”

Según vosotros PSC, por la ambición de tener la Alcaldía, se ASOCIA con AUPA,(ya te han dicho que AUPA, no es socio de nadie) IDEAL y PP…. Que pasa que ellos no pueden “asociarse”/ pactar , y vosotros si ? Vosotros no tenéis ambiciones ?…

De verdad, explícamelo, porque continúo sin entenderlo.



PS. Perdona mi torpeza en no entender las cosas que están escritas, sin ser ciertas y, solo lo que interesa que se sepa

Francesc Farré ha dit...

Anonims d'AUPA, ja veig que seguiu repetint-vos sense escoltar ni el discurs ni l'oferiment de col·laboració amb la resta de grups de l'oposició. Jo no he dit que AUPA sigui soci del PSC, he dit que el PSC volia tenir AUPA de soci, ser soci a voler que sigui soci són dues coses molt diferents. Sí han estat socis en la darrera legislatura en la que ABG era al capdavant de l'oposició i per tant es legitim que ABG hagi volgut pactar amb altres grups afins que no van estar al govern anterior per visualitzar un canvi. Es legitima la vostra opinió però heu de respectar també la nostra i que com a força més votada hagin pogut prendre la iniciativa i oferir negociacions de govern amb qui ho hem fet. Ara ja no és moment de seguir especulant sinò de treballar per Altafulla i això és el que hem de fer.

Anònim ha dit...

No soy de AUPA, soy una persona del pueblo, no vinculada a ningún Partido Político, mi voto, como explico al principio, fue para ABG, por eso pido las explicaciones.

Pero de todos modos, como muy bien dices, ahora ya no es el momento de hacer especulaciones, si no de trabajar por Altafulla y adelante.

Antigona ha dit...

Soc un dels molts que no votem a Altafulla per tenir el nostre domicili a un altre lloc,però per ser propietaria d'una casa i estar vinculada al poble des de fà 67 anys, segueixo els vostres comunicats i com pots veure la vostra web.Estimo Altafulla com podeu estimar-la els que hi viviu i em poso de mala gaita quan veig el poble plé de grues, deixalles als contenidors de broses, els antics camins malmesos... Per sort, jo tinc el meu petit paradís del que suposo també en gaudeixen els meus veins.
He llegit els temes del vostre programa electoral (maig 2007 nº60)i en general em sembla bé, doncs sembla que teniu més interés pel medi ambient que pel toxo. Pero hi trobo a faltar quelcom, i és el següent: Penseu solucionar alguna vegada la visiò vergonyosa de tots els pals d'electricitat i de telefònica que es poden contemplar a la majoria dels barris nous i fins hi tot a la platja? Em sembla bé reforçar la figura de parc forestal de Sant Antoni, però per arrivar-hi s'ha de pujar per el camí de Sant Antoni: la cruïlla d'aquest carrer amb la Ronda n'es un bon exemple del que estic dient. Ja sé que no és un problema només del Ajuntament, doncs en aquest tema hi entren en joc companyies poderoses, però crec que un Ajuntament preocupat per el medi ambient i la bellesa del poble hauria de posar fil a l'agulla e intentar arreglar el que fa trenta anys l'ajuntament del moment no va obligar als promotors: soterrar totes les líneas com s'ha obligat a fer a la Portalada.
No més em queda felicitar-vos amb el desitg de que pogueu portar a terme el vostre programa.

Anònim ha dit...

No puc per mes de contestar el “full” d´Abg del mes de juny.
Sembla que no entenen (el Sr. Farré en concret), com és que el PSC-PM ha gosat de no acceptar “l´oferiment” que van posar sobre la taula per entrar a formar part del nou govern d’Altafulla. Al seu full els senyors de iniciativa Baix Gaia diuen que ens varen oferir una sèrie de àrees de govern, la presidència de un patronat, del consell de sostenibilitat, una tinència d´alcaldia i, a més, insinuen que hi havia la possibilitat de negociar altres àrees de govern com urbanisme, turisme, ensenyament etc. No es pot mentir o, si mes no, tergiversar la veritat
El cert és que ens varen oferir Hisenda, Serveis Socials i Joventut sense esports, (ho vam preguntar), sense voler entrar gaire en quines serien les veritables competències que hi entrarien. Ah! i com de passada, van parlar de potser algun Patronat i una tinença d´alcaldia. A més a més tot amb un to prepotent i de menyspreu de això o res, sense donar-nos la possibilitat de negociar, i per tant impossibilitant cap acord.
Entenc que els senyors d´ABG tinguin la necessitat de justificar davant dels seus votants perquè no varen arribar a un acord amb un partit d´esquerres, per cert la segona força mes votada amb molt poca diferencia respecte a ells. Però això no justifica que inflin la seva proposta afegint-hi coses que no varen arribar ni a posar sobre la taula.
No crec tampoc que el demanar l´alcaldia en un primer moment (dos anys al menys), tenint en compte la poca diferencia de vots fos forassenyat. Son les regles de les veritables negociacions. En cap cas pot ésser motiu de “befa” que vulguem fer us del joc democràtic i no acceptem el que a nosaltres ens ha semblat com si ens donessin una almoina.
Sigui humà Sr. Farré, baixí a la terra . Creguim, a “Dalt del Cel”, només s´hi esta bé si s’hi es eteri.
Veurà que aquí a la terra uns som més lletjos, més alts, més llestos, bons o dolents, fins i tot ens estimarà i veurà que és molt agradable i enriquidor tenir amics (fins i tot enemics), i potser s’estimarà més a vostè mateix.
Tot plegat el farà veure que és millor tocar de peus a terra. Li és imprescindible per ser un bon alcalde per a tots. Necessitarà també tenir molta ma esquerra perquè, amb el “poti poti” de socis que té, el “divertimento “ està assegurat.
Vist tot això cada dia que passa estic més convençuda que hem fet ben fet, i que podem fer una bona feina des de l´oposició. Treballarem perquè Altafulla millori i tingui tot el que els vilatans ens mereixem.

Puri Miró (nº4 a la llista del PSC)

Anònim ha dit...

Hola:
Per Antigona, et volia comentar que ABG, ja de fa cuatre anys esta tots els primers dimecres de mes a la biblioteca de 20 a 21 h, revent totes les opinions i queixes dels veins, estiguin o no empadronats ,i que una vegada arrivats a l'alcaldia, seguirem fent'ho. Et convido a que vinguis el proper dimecres 4 de juliol i ho comentis amb tots els detalls, i si et podem aclarir res. De fet es un tema que n'estic segur que la Marisa, regidora de territori, n'està al cas, pero de totes maneres gràcies per fer saver quines son les teues impressions.
A la Puri Miró, de num 4 a num.4, per favor, hem sembla que ja es hora d'acceptar cadascú quina es la situació que li han donat i ha estriat (facilitats de negociació en vau tenir, i no va anar aixi com dius les propostes,) siguem rigurossos i deixem el ventilador en pau, que ara es moment d'enfocar les forces cap a un altre sentit, i que no es un altre que el de portar Altafulla a un bon port, cadascú desde la seua situació, i la vostra ja porta prou fenya (a ABG sabem perfectament l'esforç i la constància que requereix l'opossició).Deixem aquesta cançó i anem a fer fenya, et plau?
Daniel, Botiguer i jardiner independent, satisfet amb el que fa

Anònim ha dit...

A la Puri Mirò: et cou que tampoc ara puguis entrar al govern? quina altra jaqueta et posaràs ara? Sembla que tens moltes ànsies de figurar sigui on sigui, has anat al psicòleg?

Francesc Farré ha dit...

Puri,
Jo no acostumo a contestar a totes les crítiques per respecte a la discrepancia i a la llibertat d'expressió i no vull entrar en guerres brutes, no és el que es mereix Altafulla, però he volgut contestar per demanar-te que em critiquis tot el que vulguis però sense faltar al respecte ni amb mentides. Tu saps molt be el que vas dir quan jo vaig exposar les propostes que estaven per escrit i amb testimonis i son molt més de les que dius i molt més detallades, oferenit també la primera tinença d'alcaldia i destacant la prioritat del pacte amb el PSC. Tu ho saps molt bé ja que vas ser tu la que va contestar el dia 5 que volies 4 anys d'alcaldia per Gené i el dia 7 que alcaldia compartida i veu ser vosaltres qui veu dir que o cediem amb això o res. Ha quedat també molt clar que vem dir que no compartiem que un govern de canvi fos que qui habia guanyat les eleccions compartis l'alcaldia amb qui formava part del govern anterior. Pero bé son criteris, opinions respectables, el que ja no m'agrada es que faltis al respecte dient-me menyspreador, prepotent i sobretot mentider. Potser no t'agradi com ha acabat tot, estaras a favor, en contra, però de mentida no n'he dit cap. Et demanaria que et rellegeixis el meu discurs en to de conciliació i col·laboració i intentar treballar tots junts per Altafulla. Des d'ABG ens agradaria treballar amb la gent del PSC, és molta i molt vàlida i no ens podem permetre entrar en la roba bruta

Gràcies

Anònim ha dit...

Estimado señor Farre, en vista de que el ayuntamiento de Altafulla, lo gobernara usted en coalición con otras fuerzas políticas, nos gustaría colgase de su blogg su programa electoral, así como el de los demás partidos o agrupaciones políticas que gobernarán con usted en los próximos cuatro años.
También le pediríamos que nos concretase cuales de todas las propuestas de gobierno de los citados programas, se pondrán en marcha y cuales (en vista de que los cuatro socios no prometían lo mismo) no se podrán realizar.
Un saludo
José Luis

Anònim ha dit...

Srs. d'ABG:
En l'anterior legislatura, vostès van ser la 2º força més votada i com a tals, AUPA els va oferir entrar al govern per Altafulla.
Vostès varen posar una condició "sine qua non" per acceptar formar part del govern municipal: "COMPLEX DELS CINEMES NO". Està escrit i ho vaig veure amb els meus ulls. Ara els cinemes són un dels seus centres d'operacions, encara que obligats perquè segons diuen no se'ls va deixar fer-ho a les dependències municipals de la Plaça del Pou. Al Cèsar el que és del Cèsar...
Un testimoni

Francesc Farré ha dit...

Senyor testimoni,
Si vostè ho ha vist amb els seus ulls, ha degut veure un altre document, aquí li adjunto el setè punt del document tal com estava redactat:
============
7. Acceptació d’un Recurs de Reposició sobre les al·legacions al projecte dels cinemes que PARALITZI el projecte mentre no es contempli en el Pla General l’enllaç amb la N-340 i s’aprofiti aquesta paralització per que el Consell Municipal de Sostenibilitat emeti un informe que ha de ser tingut en compte per la nova aprovació definitiva del projecte.
===============

Aquí no diu com diu vostè "CINEMES NO".Cal situar aquest document en el temps: juny de 2003, abans que s'obrís el complex i es demana que es retrasés fins tenir l'enllaç. En cap moment s'anava contra els cinemes sinò retrasar l'obertura per aconseguir un enllaç. Una vegada oberts tot va quedar clar i des de l'AAVV es van aclarir les posicions i després es va aconseguir un enllaç directe que es farà en la tercera fase de la remodelació de Marquès de Tamarit.

Respecte al primer que diu:
"vostès van ser la 2º força més votada i com a tals, AUPA els va oferir entrar al govern per Altafulla". No es que sigui incorrecte, sinò que es MENTIDA. Nosaltres vem fer un document per proposar un govern de coalició amb AUPA-ABG-PSC i ERC, amb M.Ramon d'alcalde i va ser AUPA que NO va respondre i va tancar el pacte amb el PSC, això va ser a mitjans de juny de 2003 i ningú d'AUPA va dir "NO" sinò que es va tancar el pacte amb PSC, per tant no manipuleu els fets dient coses que no son certes. Com dieu al Cesar lo que es del Cesar

Anònim ha dit...

Srs. d'ABG (ICV-PSUC-CC.OO., menys verds el que vulgueu -veure El Pais 8-6-2007 Catalunya-Pag.39). Poseu-li el morrió al vostre soci el Bulldog, o us fotrà el negoci en l'aire.

Anònim ha dit...

Fins ara el renom "Bulldog" el tenia associat a una professora de llatí del Martí Franquès que vaig tenir a 4t(1967-68. Jo li deia "la Juncosa". Per cert va donar MH al Jordi Marquès, regidor del PSC 83-87.
Llàstima que no sàpiga el seu llatí.
Com a un dels autors intel·lectuals i polítics del Pacte
de Govern més aviat en seré "pal de paller" com diu a Altafulla Confidencial.
Espero que el mateix agressiu anònim que em compara amb aital animal caní - de presència ferotge i no gaire perillós - després no em doni lliçons de "respecte". Paraula que per cert ve del llatí RESPECTU, que volia dir "mirar cap enrera". I per això agrada tant als reaccionaris, anclats en el passat, que del 1939 al 1977 fou Dictadura; que perviu en els populismes de l'anomenat franquisme sociològic; una fauna que va renéixer amb la majoria absoluta d'Aznar, per cert.

Anònim ha dit...

Sr. Alcalde:
Supongo que debe estar muy atareado con el nuevo cargo, todos sabemos lo que es empezar en un nuevo trabajo, pero no estaría mal que usted o alguien de su equipo se dignara a actualizar su blog, porque los que nos interesamos por la vida de nuestro pueblo sólo tenemos ahora dos voces en internet: la página del sr. Fonxo de PAU y el controvertido blog de AltafullaConfidencial (y digo controvertido por lo de quienes son los autores del blog). Nos gustaría conocer también la opinión y la versión del que es ya nuestro nuevo alcalde. ¿O es que va a utilizar La Plaça del Pou como lo hizo el anterior equipo de gobierno como elemento propagandístico de la gestión realizada?
Un saludo.

Anònim ha dit...

PAU som un equip. Els textos com a mínim els redactem el portanveu Adolfo i el regidor Fonxo. I segons la temàtica el membre del grup més preparat. Així per informar del que hem aportat a Esports teníem al costat Jano Sr.
A part d'inexacte és injust personalitzar tant PAU en la meva persona.
Som les nostres relacions.
Que dins de PAU - pocs, traits i ben avinguts - donen gust, goig i perspectives.