diumenge, 10 de juny del 2007

GOVERN PROGRESSISTA I DE CANVI

Després del fracàs de les negociacions amb el PSC per intentar formar un govern d'esquerres. L'ambició per tenir l'alcaldia a qualsevol preu ha fet colocar als socialistes d'Altafulla en l'intent de voler com a socis el PP, AUPA i IDEAL. Des de l'esquerra d'ABG hem fet el màxim esforç de consens per intentar un govern de canvi i sembla que finalment podem dir que hi ha un principi d'acord. CIU, PAU i ERC han dit SI a un govern amb ABG. Falta tancar els serrells però inicialment CIU tindria la regidoria de Benestar Social, PAU cultura i esports, ERC hisenda i joventut i ABG l'alcaldia amb serveis, una regidoria de turisme i promoció econòmica i una altra amb les àrees de Territori i Ensenyament. Tot això queda explicat en el Full d'ABG que la nit d'aquest dilluns i al matí de dimarts es repartirà pel poble.

23 comentaris:

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

Un cop fet el canvi, ara si, a treballar!

L’enhorabona a tots i totes.

Anònim ha dit...

Felicitats per l'acord aconseguit. Us desitjo sort pel bé d'Altafulla. Únicament comentar que l'ambició del Sr. Gené (PSC) per aconseguir l'alcaldia és tant legítima com la del Sr. Ferré (ABG) i la dels altres 8 caps de llista (per aixó es presenten a les eleccions.
I és l'ambició del Sr. Ferré la que ha fet impossible un govern tripartit a Altafulla en no voler compartir l'alcaldia.
Cal aclarir que el PSC no és soci de cap altra formació política. La única cosa que hem fet, com ABG, és parlar amb els altres.

Josep Muntadas

Anònim ha dit...

AUPA no es soci de cap formació politica . Penso, que si vol començar a gobernar el poble d'Altasfulla fent declaracions públiques sense fonamentar,escrivint paraules que juntes son un suposit fals,ès un intent de començar a governar gens fiable.
carme vives

Anònim ha dit...

Al Josep, tens raó.

A la Carme Vives, rellegeix totes les actes dels plens, comissions, articles a la plaça del pou i et veuràs retratada en les acusacions que fas al nou alcalde. Altafulla ha parlat i el que ha dit és que no governeu i punto.

Anònim ha dit...

Francesc

Enhorabona!, per l'acord conseguit, fés-la extensiva al Jano, i també a la Marisa, i per descomptat a tot l'equip. Us la dóno a nivell personal.

A nivell polític podríem discrepar-ne, però el meu desconeixement de la política altafullenca em fa ser molt caut i valorar extremament les paraules.

Sóc tant amic de'n Fonto, actual soci teu, i pel que sembla futur repetidor a la cartera de cultura, com del Josep-Maria Gené. Tots dos entranyables i antics amics meus. No puc entendre com tres personatges inequívocs de l'esquerra no us héu posat d'acord.

Ens veure'm aviat el 7 de juliol hi haurà una trobades d'ABG's i no hi faltaré.

Fins ara havíem treballat amb les diiversitats, espero que les discrepàncies no siguin cap obstacle en les nostres futures relacions.

Una abraçada des de la Torre!

Francesc Farré ha dit...

Carme i Josep,
Disculpeu que hagi posat la paraula "socis", evidentment volia dir que per aconseguir l'alcaldia el PSC era capaç de tenir com a socis a AUPA, IDEAL, PP i CIU (imprescindible per tenir majoria absoluta) , no que ja fossin socis doncs no va tenir èxit, però es evident que van haver reunions per mirar de formar govern alternatiu al de la força més votada. Per tant disculpeu per mencionar la paraula "socis"

Respecte a l'ambició, Josep, els fets i els oferiments de 5 àrees, un patronat, un consell i una primera tinença d'alcaldia des de la força més votada cap a la segona, i la resposta rebuda parlen per si sols.

Anònim ha dit...

Francesc
estic repassant els teus escrits i veig que ets una persona que ha de demanar perdó en masses ocasions. Això vol dir que fas masses cagades o que dius moltes mentides. Hi ha un article teu en que demanes perdó per tres cagades consecutives al·legant desconeixement o males informacions. Em sembla que ets periodiste de professió amb lo qual la cosa és molt més greu. Aviat tindrás la responsabilitat de governar una població com Altafulla. Espero que no facis tantes cantades i que quan parlis sàpigues el que dius

Anònim ha dit...

Ui que bé. En Fonxo al Govern, ja tindrem salsa per 4 anys més si és que la resta de socis l'aguanten. Per cert, diuen que l'anomenen Director General de Patronats. Collons que important que serà!! Això és el que necessita per tornar-se encara més pedant i cregut. Suposo que li fotreu un bon sou perquè no tingui que agafar el ten per anar a treballar. Potser encara s'engreixa més.

Anònim ha dit...

Al capsigrany que es fot amb la Carme Vives, jo també li aconsellaria que es llegís les actes i veuria que difícilment hi ha a la història de l'Ajuntament d'Altafulla una persona que hagi donat tant com ella. Ja m'agradaria veure'l a ell treballant pel poble altruistament.

Anònim ha dit...

progressista i canvi no és el mateix?

En política, s'entén per progressista aquell partit, persona o organització que, en contraposició al conservador, considera que els valors morals són una creació cultural que ha d'impulsar-se activament en el sentit d'alliberar als éssers humans dels seus condicionaments naturals amb l'objectiu de millorar la capacitat de convivència. La paraula té el seu origen en "progrés", sinònim de canvi, desenvolupament, avanç. Les polítiques progressistes, solen estar associades a l'ideari social de l'esquerra política, encara que també concorda en ocasions amb les polítiques socials d'alguns partits de cort liberal, malgrat associar-se a aquests últims amb la dreta

Francesc Farré ha dit...

Al anònim que repasa els escrits:
El que hauria de preocupar no és que un alcaldable demani disculpes sinò que altres polítics basin les campanyes en injuries i tirar merda sense reconeixer després cap error. Quants dels polítics locals que escriuen als blogs, han fet mitings o escrits han reconegut algun error en tota la campanya? Com voleu que la gent no estigui farta dels polítics i passin d'anar a votar? Les disculpes que jo he demanat no han estat sempre per coses que hagi dit sinò en el benefici del dubte per si algú del meu equip había actuat incorrectament (davant difamacions que després no es van demostrar). En la política cal més humilitat i transparencia i si s'ha de reconeixer un error o fer una rectificació s'ha de fer per molt alcalde, conseller o president que es sigui, en cas contrari s'aniria cap a la prepotencia i l'autoritarisme de qui mai s'equivoca i mai reconeix cap error propi.

Anònim ha dit...

al que diu capsigrany per tornar la crítica a Carme Vives.

A veure si els que han estat manant en els darrers vuit anys comencen a adonar-se que ja no ho fan i encara més que el seu estil de política ja no manarà a Altafulla almenys fins el 2011.

Que la Carme Vives ha fet què per Altafulla?.

Bé potser aquest no és el lloc però podries dir una cosa, encara que sigui una.

Anònim ha dit...

Era de preveure veient la fila que feien allà dalt, tot intentant de passar de puntetes per damunt dels debats sense prendre massa mal, que tota aquella "quincalla política" no ens podia dur res de bo. Nou viuguts famolencs de glories i sous de ministre i dinosaures polítics famolencs d'una altra dosi de quatra anys, més desgastats que les pròpies monedes amb que comprarien a qui sigui per una altra legislatura. Aquest nou pacte neix prematur i cancerigen. COMUNISTES, INDEPENDENTISTES, "CARADURES" i NACIONALISTES ("y dos huevos duros!!").
Jo em pregunto: Com pot ser que al poble més car del Tarragonès Nord surti escollida una formació comunista depenent d'Iniciativa Per Catalunya (Per cert, ara sense els Verds?) Quina nova fauna és aquesta que promou el progressisme des de comununitats de veïns amb piscina? No havia mort la "gauche divine"?
Un petó a tothom!!

P.D. Això sí, segur que la "maria" no falta als plens!!!

Anònim ha dit...

PER LA POLICIA LOCAL!!!
Vigileu que el Saura d'Altafulla no us posi càmeres al "cuartelillo"

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

!Coño! Eliminar una opinión sería más propio del Foncho. Empiezas bien Ferré...

Anònim ha dit...

Felicitats Francesc, el poble t´ha escollit com alcalde, i així té que ser. Ara bé, pels que han votat per un govern d´esquerres, que carai pinta CIU en aquest pacte? no s´enten! Ens ho pots explicar?

Anònim ha dit...

Felicitats.
Espero que ara tinguis temps de netejar del teu partit de la gent indessitjable que tenies a la llista com la persona agressora que es va comentar anteriorment...

Salutacions

Unknown ha dit...

Francesc, felicitats pel teu discurs d'investidura. M'ha agradat especialment la part en que has fet menció al teu pare i el reconeixement a les persones que t'han ajudat a aconseguiro i els que t'han de fer costat a partir d'ara per fer-ho bé, en especial als treballadors de l'ajuntament.
Estaria bé que el publiquessis al blog, ja que molta gent no el va poder sentir per falta d'espai a la sala de plens.

Anònim ha dit...

Emperant-se en l'anonimat dels covards, la mena de genteta amb qui sempre he estat més incompatible, un no gaire cosa em retrata just a l'inrevés del que sé que sóc - i saben que sóc les successives persones amb qui he pogut i faig "política municipal".
Si ho pot entendr, l'anònim no gaire cosa,li diré que el verí que manifesta és tan esgarrifós que li recomano venir a cada Ple per curar-se'l o als menys abocar-lo amb noblesa.

Anònim ha dit...

"Eliminar una opinió".
Si és tan vulgar i mal intencionada com la teva s'autoelimina soleta.
Per cert, vaig contribuir a fundar el PS, partit "catalanista social" amb la il·lusío que lús del català fos penyora d' igualtat, de cultura, de bonhomia perquè el castellà si no és literari o estándard ( per sort i elecció els escolto i llegeixo però molt )quan s'empra en registre vulgar / agressiu sempre manifesta la mena de crosta contra la qual sempre lluitaré, sempre.
Em dic, de renom "Fonxo". Català dins l'Espanya Federal. Catalanista contra l'Espanya casposa.

Anònim ha dit...

No puc per mes de contestar el “full” d´Abg del mes de juny.
Sembla que no entenen (el Sr. Farré en concret), com és que el PSC-PM ha gosat de no acceptar “l´oferiment” que van posar sobre la taula per entrar a formar part del nou govern d’Altafulla. Al seu full els senyors de iniciativa Baix Gaia diuen que ens varen oferir una sèrie de àrees de govern, la presidència de un patronat, del consell de sostenibilitat, una tinència d´alcaldia i, a més, insinuen que hi havia la possibilitat de negociar altres àrees de govern com urbanisme, turisme, ensenyament etc. No es pot mentir o, si mes no, tergiversar la veritat
El cert és que ens varen oferir Hisenda, Serveis Socials i Joventut sense esports, (ho vam preguntar), sense voler entrar gaire en quines serien les veritables competències que hi entrarien. Ah! i com de passada, van parlar de potser algun Patronat i una tinença d´alcaldia. A més a més tot amb un to prepotent i de menyspreu de això o res, sense donar-nos la possibilitat de negociar, i per tant impossibilitant cap acord.
Entenc que els senyors d´ABG tinguin la necessitat de justificar davant dels seus votants perquè no varen arribar a un acord amb un partit d´esquerres, per cert la segona força mes votada amb molt poca diferencia respecte a ells. Però això no justifica que inflin la seva proposta afegint-hi coses que no varen arribar ni a posar sobre la taula.
No crec tampoc que el demanar l´alcaldia en un primer moment (dos anys al menys), tenint en compte la poca diferencia de vots fos forassenyat. Son les regles de les veritables negociacions. En cap cas pot ésser motiu de “befa” que vulguem fer us del joc democràtic i no acceptem el que a nosaltres ens ha semblat com si ens donessin una almoina.
Sigui humà Sr. Farré, baixí a la terra . Creguim, a “Dalt del Cel”, només s´hi esta bé si s’hi es eteri.
Veurà que aquí a la terra uns som més lletjos, més alts, més llestos, bons o dolents, fins i tot ens estimarà i veurà que és molt agradable i enriquidor tenir amics (fins i tot enemics), i potser s’estimarà més a vostè mateix.
Tot plegat el farà veure que és millor tocar de peus a terra. Li és imprescindible per ser un bon alcalde per a tots. Necessitarà també tenir molta ma esquerra perquè, amb el “poti poti” de socis que té, el “divertimento “ està assegurat.
Vist tot això cada dia que passa estic més convençuda que hem fet ben fet, i que podem fer una bona feina des de l´oposició. Treballarem perquè Altafulla millori i tingui tot el que els vilatans ens mereixem.

Puri Miró (nº4 a la llista del PSC)

Anònim ha dit...

De que vas Puri? Els que canvien de jaqueta per ànsies de poder i els hi es igual un color de partit que un altre quasi que no ténen cabuda a la crítica.