dilluns, 7 d’abril del 2008

Moció de censura

DISCURS MOCIÓ DE CENSURA 7-4-08
Senyor Gené, vostè és a punt d’escriure la pàgina política més negra de la història democràtica d’Altafulla i també del PSC. Fins ara mai s’havia destituït un alcalde a Altafulla i molt menys el de la formació més votada per la ciutadania. Per primera vegada des de la República, Altafulla comptava amb un alcalde d’esquerres, haurà estat vostè amb les sigles del PSC que s’haurà carregat un govern de progrés i que tornarà a donar l’entrada a la dreta més immobilista. El PSC ha guanyat a Altafulla pràcticament totes les eleccions, les generals, autonòmiques i europees, però MAI ha guanyat les municipals. De més de mil vots que els socialistes van obtenir el passat 9 de març, un 70 per cent li havien donat l’esquena a vostè al maig. Reflexioni. Vostè passarà a la història per haver-se carregat l’alcalde sorgit de les urnes i per convertir-se per segona vegada en alcalde d’Altafulla sense haver guanyat MAI unes eleccions.
Estem donant una imatge lamentable a la ciutadania, oblidant les necessitats de la població. Jo em plantejava com a principal objectiu la implicació de la gent però el que estem provocant és el fàstic. Nosaltres assumim la nostra part de culpa per no haver estat capaços d’aconseguir acords de governabilitat però vostès són els més responsables d’aquest espectacle patètic.
Vostè provoca vergonya fins i tot en el seu propi partit. Quanta gent i quins responsables de la seva formació s’han atrevit a venir per veure com un socialista es converteix amb nou alcalde amb els vots de certs independents i del PP, i fins i tot amb el beneplàcit d’un trànsfuga? Tots s’han unit per anar contra el govern, bloquejat des de l’expulsió del senyor Blanc. Van dir-nos al juny que amb 4 grups i amb el Fonxo dins no duraríem gaire, doncs mirint-se vostès. Fixeu-vos, el Josep Maria Pérez deia que mai votaria contra el partit guanyador i que no entraria en cap govern on no estesin els 11 regidors. També AUPA, que no la Eva, que la legitimitat era d’ABG per haver guanyat les eleccions i mai qüestionarien la seva alcaldia i després, un dia sí, un altre no i després sí. I el senyor Blanc que mai votaria a Gené com alcalde i que en la seva supèrbia va recordant com el més important de tot, no el més bo per Altafulla sinó que ell mai ha perdut una votació, ell també passarà a la història com la persona que més governs s’ha carregat. Tots us heu unit en la crispació. Que si soc un dictador, un manipulador, intolerant i un superb. Però una vegada en el govern no podreu seguir amb la mateixa cançoneta i haureu de governar. Ves en compte Josep Maria amb gent ambiciosa, ressentida i fins i tot un traïdor tocant a les portes. Quina foto! Això FA PUDOR
Han estat quasi 10 mesos de govern, amb moltes dificultats. La situació econòmica, la pitjor mai vista. Estem amb números vermells tal com s’ha vist en la liquidació d’uns pressupostos aprovats quan el regidor d’hisenda erets tu. Per tant si, malgrat la contundència dels números, dius que no és tant preocupant, permetem que sospiti d’alguns interessos gens clars. Deu mesos amb bloqueig polític. Hem patit errors, inexperiència, ens hem equivocat amb algun soci i en les pròpies llistes, nosaltres, els superbs, reconeixem els errors amb humilitat. Jo, encara no he sentit a ningú dels qui signeu la moció assumir cap responsabilitat. Malgrat tot hem fet coses, la transformació d’una carretera en passeig, posat en marxa una area peatonal, pluralitzat els mitjans de comunicació, impulsada la participació a través de l’agenda 21, completades accions algunes de governs anteriors: habitatges de lloguer per a joves, l’àrea educativa-esportiva, el museu d’etnologia, el projecte de Brises, la reducció de pudors de la seva depuradora, el centre obert....moltes altres han quedat a l’aire per manca de temps, finançament o suport de l’oposició.
Vull tenir un reconeixement a la feina feta per molts. El suport de la gent de la meva pròpia formació, que està més unida que mai, de la coalició que ens dona suport, el paper de Marisa que ha estat tant o més injuriada que jo, un gran reconeixement per la lleialtat en el govern i la seva implicació per part de Convergència i Unió i Esquerra Republicana, l’ajut dels propis treballadors i els ànims de la ciutadania que molts avui estan indignats per aquesta comèdia d’interessos.
Jo assumeixo la responsabilitat de seguir treballant, aprenent dels errors. Una feina en l’oposició des d’avui mateix. Sobra la crispació i la supèrbia. Jo no faré com el futur alcalde que amb menyspreu es va negar a fer cap pregunta en el darrer ple. Malgrat la discrepància tindré un respecte per la figura de l’alcalde, no haurà sortit de les urnes però representa al meu poble i no aniré contra els interessos d’Altafulla. Als únics que no puc tenir cap respecte són els que traïcionen la voluntat de l’electorat per quedar-se una acta per profit personal. Però també tindrem memòria. En el meu discurs d’investidura jo vaig citar Martí Pol per dir que cap esforç no cau en terra estèril, el futur alcalde va dir que la terra ens sigui lleu. Ara entenc el sentit de la seva frase, vigila que aquesta terra lleu amb la que ens desitjaves enterrar no sigui massa pessant amb els socis que t’has buscat. Si convé, sempre es podrà comptar amb nosaltres per anar a favor d’Altafulla però potser no seràs tu el millor interlocutor per haver promogut la política de terra cremada.
La moció ens pot treure del govern, però ningú ens pot treure el fet de seguir sent la força més votada. Nosaltres volem treballar amb la gent i per a la gent, no a qualsevol preu per tenir l’alcaldia. Per nosaltres el primer és la dignitat, la coherència i assumir la responsabilitat que ens va atorgar la ciutadania i això no ens ho traureu mai amb els vostres vots. Hem de treballar tots plegats com ho vam fer l’anterior legislatura. Una feina que ens va portar a guanyar les eleccions. Hem d’estendre la ma als nostres socis CIU i ERC i basar amb el diàleg i no amb la crispació la nostra fermesa amb el principal objectiu de la gent d’Altafulla. Venen temps difícils i estem disposats a donar el nostre suport al govern, si amb això ajuda la població. Amb feina, participació, diàleg, responsabilitat i fermesa recuperarem la il·lusió i la confiança de la gent.

Francesc Farré Camps
Altafulla 7 d’abril de 2008

5 comentaris:

Anònim ha dit...

ahir l'ajuntament semblava la casa de la moneda de xile,amb la diferencia que tu a l'acavar el discurs vas continuar amb vida ( sort que algo queda de democracia) i salvador Allende s'hi va quedar.
endavant Francesc, i lluiteu amb força, que a la tercera va la vençuda, i a controlar les tropes de constructors que es volen vendre el poble.
quina imatge la dels treballadors de l'ajuntament despedinte amb aplausos i amb llàgrimes als ulls.

Anònim ha dit...

Tornarem!

Anònim ha dit...

Gràcies Francesc per la teva honestedat des del primer fins a l'últim dia.
Espero que mantinguis el blog actiu, ajudant a tothom a comprendre una mica millor tot plegat.

Anònim ha dit...

potser des de la pluralitat i no corren tant!!!

Anònim ha dit...

¿Dicen por la calle, y por eso agradecería que alguien lo afirma, que el Alex Francino en su anterior época de concejal de gobierno se ha gastado en telefonía personal a cargo de la Casa Consistorial más de 300 € al mes?

Si es verdad, error del gobierno anterior.

¿Esto se va a controlar en el futuro?

¿Hay voluntad de racionalizar los gastos del Ayuntamiento en telecomunicaciones?

Si extrapolamos gastos habidos en el pasado por el Francino, y multiplicando estos gastos por todos los concejales y gerentes de patronato, fácilmente superaríamos los 30.000 € anuales (5.000.000 de los antiguos Pesetas).

¿Horripilante, oí que si?

¡Por favor, hagan contención de gastos, si quieren tirar para delante!

¿Los del gobierno anterior saben algo de esto?

Un contribuyente preocupado