QUE PLOGUI, HAURIA DE SER BO
Els ruixats, fortament intensos, com el d'aquest matí de diumenge, sembla que de tant en tant són cada vegada més sovint. O no plou gens o quan plou s'inunda tot. I el canvi climàtic va cap a aquesta situació. Però que passa a Altafulla que quan plou tant, en tant poc temps s'inunda la part marítima i alguns carrers no poden suportar tal volum d'aigua? Doncs que per molt que s'hagin fet avanços no han estat suficients i a més a més estem deixant córrer un recurs necessari.
Al llarg de 4 anys des d’ABG hem anat dient que l'equip de govern no ha marcat les prioritats i que ha invertit en coses que possiblement no siguin les més importants. Per exemple, els 3 milions de l'empresa d'aigües. No hagués estat més oportú invertir en la xarxa d'aigües i en dipòsits que acumulessin aigua enlloc del poliesportiu que inicialment no deixava de ser una pista de futbol coberta?
Cal una política d'aigües més racional que fomenti l'estalvi, eviti malbarataments i pugui paliar les trombes d'aigua. Com? Doncs invertint en més col·lectors i en dipòsits col·lectius i individuals. Fa temps es va donar la idea d'un gran dipòsit regulador d'aigua a la zona de l'Hort de Pau que canalitzés l'aigua en direcció al Gaià i que servís també per regenerar els aqüífers que tenen un alt índex de salinitat. Amb més ciment a l'Hort de Pau més fàcil és que s'inundi la zona marítima i si no s'ha produït cap desgracia és per la feina de la policia municipal. Cal per tant insistir més en aquesta prioritat, més col·lectors i la implantació de dipòsits, i no només per enviar aigua al Gaià sinó també per reutilitzar-la pel rec, les dutxes de la platja, les piscines, la neteja de carrers....la quantitat d’aigua que podríem estalviar si reutilitzesim la de la pluja!! També a nivell individual en dies com el d'avui es podria aprofitar l'aigua per cisternes, dutxes i rec. Clar, cal inversió i política d'estalvi d'aigua, si no n'hi ha doncs l'aigua cap a la rasa i cap al mar, inundant encara més el barri marítim.
1 comentari:
Com molt bé ha dit el Francesc, ABG sempre ha denunciat els riscos d'inundacions a la zona de Baix Mar, sobretot arran de la urbanització del PP5. A més de les argumentacions exposades pel nostre alcaldable, cal recordar que una de les solucions exposades per l'especialista Narcís Carulla era canalitzar les aigües provinents d'aquesta zona i impulsar-les a una cota més elevada, concetament fins a la rotonda del PP5, per desprès a través d'una canonada fer-la arribar fins al Gaià. Això, sens dubte, hagués significat una aportació d'aigua als aqüifers que actualment tenen un alt índex de salinització. Aquesta inversió que suposava uns 180.000 euros, hauria d'haver estat a costa de les promotores del PP5, detall que no es va contemplar en el conveni signat entre promotors i Ajuntament. Aquesta és en definitiva, una qüestió que ens hem de plantejar, les conseqüències que genera la urbanització extensiva del territori han de ser valorades i els seus danys colaterals, com el cas de les inundacions a Baix Mar, han de ser solucionades pels promotors a través de les inversions que calguin i no pas sufragades per l'Ajuntament.
Robert
Publica un comentari a l'entrada