dijous, 28 de juny del 2007

PARTICIPACIO I COMUNICACIO

Avui ha tingut lloc el primer plenari, l'extraordinari amb els temes de tramit per poder posar tot a funcionar. Mitja horeta i sortir del ple encara bastant de dia. El nou cartipas preten potenciar la participació, la racionalització i agilitat de la gestió. Per això després del ple la Marisa, el Jano i Jo ens em passejat per Baix a Mar per comprovar com estan de plens els contenidors i si fan pudor o no. La situació ha millorat però cal insistir més ja que les plataformes estan fastigoses i hi ha gent que segueix deixant cartrons i bosses al costat estan els contenidors quasi buits. Volem intensificar la recollida i la neteja però per això cal coneixer sobre el terreny el problema i anar a parlar amb la gent. Aquí ha d'estar el principal canvi d'aquest govern: parlar i escoltar la gent. En dues setmanes d'alcalde he tingut moltes sorpreses per aquest aspecte i molta receptivitat de tothom. Aquest serà el tarannà que intentarem aplicar des del govern. Respecte a la comunicació, contestant a alguns suggeriments he de dir que aviat deixaré d'utilitzar el blog d'ABG per impulsar un altre des de l'alcaldia. Vull que tothom pugui enviar cartes per mail a l'alcalde d'una manera directe i que jo les pugui respondre i per altre banda poder fer un blog com alcalde i que la gent opini, desitjant que les aportacions es mantinguin dins la coordialitat, és a dir tota la discrepancia que faci falta (i si hi ha felicitacions o suggeriments també) però la discrepancia es pot expressar amb bones formes i això és el que demanaria, no per a mi sinò pel respecte que ha de tenir la figura de l'alcalde. Per tant en les properes setmanes intentaré posar en marxa aquest sistema de comunicació directe amb l'alcalde, deixant aquest blog i la pàgina web per l'Alternativa Baix Gaià. La plaça del Pou i la ràdio municipal, evidentment no han de ser la veu de l'alcalde sinò de tots i per això he volgut assumir la responsabilitat inicial directe dels mitjans per intentar donar-li el màxim to professional i potenciar la pluralitat, imparcialitat i la participació. Bé són intencions, vosaltres teniu la paraula

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Si potser entre setmana es veuen bastant buits els contenidors o recollidets, però el problema principal es el cap de setmana i no només els dos messos d'estiu doncs des de Setmana Santa ha estat terrible. Crec o tinc entés que el Sr. que s'encarrega de pasar a netejar els voltants dels contenidors no debia pasar el cap de setmana, doncs tan el dissabte com el diumentge feia terror veure com estava. Crec (exceptuant l'estiu)que els dies laborables a Baix a Mar no caldria gaire que pasés el camionet extra, però el cap de setmana hauria de pasar encara molt més sovint per exemple el divendres quan arriba la gent forastera ja comença a fer una bona neteja doncs a lo mitllor han estat molt de temps sense venir i llencen moltíssimes coses,o sigui que el dissabte al matí ja hauria de pasar la furgoneta recollin tot el que hi hagi pels voltants a part dels propis encarregats de buidar els contenidors, a la tarda vespre de dissabte un altre cop i diumentge també al migdia i al vespre.

Anònim ha dit...

Com a regidor de la zona de la Vila Closa,aquest migdia m'he entretingut a plegar i esquinçar les capses de cartró - al costat o obturant - del contenidor respectiu de la baixada del Caïd Isamil.
Els qui els han deixat... podrien ser més cívics, oi?
Per què els contenidors estan tan monumentalitzats - tan cèntrics i molt visibles?
D'aquí un uny any els més inoportuns ( plaça dels Vents, dels Boters, l'esmentat al carrer de Baix, el de l'entrada al c) Albert Boronat, etc. ja estaran resituats més discrets.
També l'estiu vinent l'hortera barqueta a la rotonda del Pontet, autèntic nyap contra l'sky line i panoràmica del poble històrico-artístic monumental, l'haurem situat a l'ajardinament del local dels Diables.
Quina empenta i dedicació la dels companys majoritaris al nostre govern!
Sense pors i tabús a l'hora de decidir!
En afers de neteja cal saber dues premises:
1ª) El capteniment de cada veí i sobretot de cada establiment és essencial. Sobretot en caixes i cartrons. ¿No se'ls poden treure de sobre fins a les nits de diumenge?
2ª) És un servei externalitzat i d'escala ( d'empresa concessionària del Consell comarcal)per la qual cosa l'Alcalde, com a responsable de serveis, i el regidor de Comerç com a interlocutor amb els establiments, així com els regidors de barri com a observadors i informants, ens les haven amb mediadors intermitjos entre el brosses i escombriares.

Regidor de barri

Anònim ha dit...

Voldria fer-vos saber que tindríeu que posar un cartell a la rotonda de la xunga encara que de moment fos improvisat indicant com es baixa a l'estació doncs tothom s'equivoca i tira cap al pont alçat. Ja he tingut d'informar al menys a cinc persones que es trobaven perdudes en qüestió de dos dies.Encara que sigui de cartró i mal fet però informatiu en tot cas.
Marga Badia

Anònim ha dit...

Continuo dient lo del cartell doncs si bé si que ni ha un, només senyala dues vies i ara en son tres per això la gent s'equivoca.A més a més encara els hi dificulta més l'enteniment de la senyal el caminet cebra i la curveta protegida amb cons. Es podria posar una just a la intersecció dels dos primer vials, indicant que cap a l'estació es pel petit baixant o bé canviar la que hi ha remarcant totes tres desviacions actuals.
Marga Badia

Francesc Farré ha dit...

Marga,
Aquest punt de la rotonda cap a l'estació aviat serà totalment remodelat. En els propers dies es reposaran els pilons de plàstic enlloc de la tanca de ferro tapant amb els pilons el camí de baixada a l'estació, convertint-la per tant en peatonal, amb un espai només per accedir a l'entrada de la primera casa. Per si hi ha algun despistat es posarà la tanca de ferro uns metros més endavant per impedir el pas de vehicles però no de bicicletes i vianants. Tot això caldrà també posar la corresponent senyalització per evitar confucions.

Anònim ha dit...

Com es compagina ser un periodista d'un mitjà i alcalde d'un poble sota unes sigles concretes? Ho dic perquè, clar a l'hora d'informar d'altafulla vostè no pot ser gaire imparcial, no?

Francesc Farré ha dit...

Quan vosté escolti alguna informació meva sobre Altafulla com a periodista ja em donarà la resposta a la pregunta que em fa. Pero clar aquesta possibilitat ha d'existir i de moment no s'ha donat cap vegada per tant, on és el problema?

Anònim ha dit...

Està clar, ser periodista no vol dir necessàriament renunciar a ser polític o a dedicar-se a la política. I més si la informació que fa no és local. Gràcies per l'aclariment

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

En el darrer Consell Nacional d'Esquerra, diria que vas "xupar" camera mentre entrevistaven a en Joan Ridao, després de que fos escollit cap de llista d'Esquerra a les properes eleccions espanyoles...

... va fer-me gracia hehehe.